NZPI SPECIAL VIRTUAL EVENT

In association with EQC



A DISCUSSION ON FUTURE PLANNING, CLIMATE CHANGE & RESILIENCE

Thursday 2nd June 2022 - Virtual Event

CPD Points: Category 1 with 5 points

Time	Speaker	Presentation Title
9:20am	Introduction by virtual MC	
9:30am	Laurie Johnson (USA) (40 mins including Q&A)	Planning for community resilience to earthquakes and climate-related hazards
10:10am	Dr Gavin Smith (USA) (40 mins including Q&A)	A Comparative Study of Hazard-Prone Housing Acquisition Programs in the US and New Zealand: Lessons for National Managed Retreat Strategies in both Countries
10:50am	Dy Currie (AUS) (40 mins including Q&A)	Brisbane as a carbon neutral operating local government
11:30am	LUNCH BREAK (60 minutes)	
12:30pm	Professor Barbara Norman (AUS) (40 mins including Q&A)	Urban planning for climate change: multiple benefits and opportunities for liveable communities
1:10pm	Bryce Davies (NZ) (40 mins including Q&A)	Is insurance retreat inevitable?
1:50pm	Judge John Hassan (NZ) (40 mins including Q&A)	Natural hazards planning frameworks: getting the foundations right
2:30pm	AFTERNOON BREAK (30 minutes)	
3:00pm	Richard Smith (NZ) (30 mins including Q&A)	The Resilience Challenge
3:30pm	Closing of virtual event by virtual MC	

Join NZPI for this special virtual event and hear from local and international thought leaders in the areas of future planning, climate change and resilience.

Register to attend here – www.planning.org.nz